Sådan får du en overskuelig garderobe

De fleste kender det stressende øjeblik, hvor man skal ud af døren, men ikke kan finde noget passende at have på. Ro og orden er nogle af basiselementerne for en stressfri hverdag, og et rodet garderobeskab kan derfor være en stressfaktor for mange i hverdagen.

Men hvorfor gå og blive stresset over et rodet garderobeskab, når du ved hjælp af få enkle råd nemt og ligetil kan organisere dit garderobeskab og få mere overskud i hverdagen?

Gå alt dit tøj igennem

En af de største grunde til et rodet garderobeskab er, at du har en masse tøj, som du aldrig går med. Uanset om dette tøj altid ligger bagerst i garderobeskabet, er tøjet, du ikke bruger, blot med til at skabe mere forvirring og mindre overskud.

Første step i en overskuelig garderobe er derfor at rydde ud i alt dit tøj. Afsæt dig en dag, hvor du kritisk har tid til at gå alt dit tøj igennem, og skil dig så af med det tøj, som du aldrig eller næsten aldrig bruger.

Kategorisér dit tøj

Det næste skridt til en overskuelig garderobe kan være at dele alt dit tøj op i kategorier. Du kan eksempelvis dele dit tøj op i hverdagstøj, festtøj, arbejdstøj og træningstøj.

Således ved du i hvilken kategori, du skal lede, næste gang du står og skal ud af døren. Du kan også dele tøjet op efter beklædningsdele eller afhængigt af, hvor ofte det bliver brugt.

Prioriter praktisk opbevaring

Kasser til opbevaring er ofte ikke det mest dekorative i en bolig, men praktisk opbevaring er vigtig, når du ønsker at skabe en mere overskuelig garderobe.

Ejer du en smuk kommode, som er upraktisk at have tøjet i, kan det i højere grad betale sig at prioritere det praktiske over det dekorative. Forsøg at skabe så praktisk en garderobe som muligt eksempelvis ved et stort garderobeskab, hvor du kan have plads til alt dit tøj.

Institutionelle garderobeskabe kan give dig det ønskede overblik, da du kan have alt dit tøj til skue og ikke gemt væk bagerst i kommoden.

Ryd op løbende

Et sidste råd til en overskuelig garderobe er at løbende rydde op, så dit tøj ikke hober sig op i bunker. Afsæt nogle minutter hver dag til at lægge dit tøj pænt på plads igen, så du ved, hvor du har det, næste gang du står og mangler en bestemt beklædningsdel.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen