Så åbner dørene til pandaernes nye hjem

Fra torsdag, d. 11, april, kan du opleve de to madglade pandaer Xing Er og Mao Sun i København Zoo. Det er dog ikke uden spredte meninger omkring Kinas intentioner med handlen.

De to pandaer ankom til København torsdag, d. 4. april, og er efter godt en uge i nye omgivelser parat til at blive vist fremvist for omverdenen. Xing og Mao blev vel modtaget, da de torsdag ankom med fly til Kastrup Lufthavn.

Den kinesiske ambassadør var deltagende ved ankomsten sammen med blandt andre Jakob Ellemann-Jensen fra venstre.

Veltilpasse og glade pandaer, men de skal lige vænne sig til deres nye omgivelser

For det meste kræver en flytning fra det ene verdenshjørne til det andet en vis omdannelsesperiode, men det gælder, ifølge dyrepasser Pernille Andersen, altså ikke for de to veltilpasse pandaer.

Dyrepasserne kommer altid til at have tremmer mellem dem selv og de to pandaer. De går ikke ind i buret til dem. Men det er der ifølge eksperterne heller ikke nogen grund til.

Pernille Andersen kalder det ’beskyttet kontakt’. Pernille, har siden pandaernes introduktion til de danske omgivelser, været i fuld færd med at lære dem og kende ”der er stadig mange ting, vi skal lære at kende omkring dem.

Vi føler de er trygge ved os, men de skal lige lære vores stemmer at kende. Og så skal de selvfølgelig lige vænne sig helt til de nye lyde og lugte” fortæller Pernille Andersen.

Mødt af Tibet-demonstranter ved ankomsten

Demonstranter i panda-kostumer stod klar med politiske meddelelser da de to pandabjørne ankom til Kastrup Lufthavn i torsdags.

Blandt demonstranterne er Tibets støttekomite, som mener at de to pandaer er blevet udlånt til Danmark af politiske årsager. De mener at Danmark er blevet købt, og at Kina bruger pandabjørnene til at forbedre deres image.

”Kina vil forbedre sit image gennem nuttede pandaer og forventer at Danmark går på kompromis med sine værdier”, lyder det fra støttekomiteen.

Danmark anerkendte Tibet som en del af Kina i 2009, hvilket sidenhen har skabt stor modstand fra støttekomiteen, da de mener at Kina spiller et politisk spil om at gøre vesten mere venligtsindede.

Fra andre sider er der spredte meninger om Kinas politiske intentioner. Professor i International Kommunikation ved CBS Kjeld Erik Brødsgaard mener at det er en overreaktion.

Dørene åbner 11. april 2019

Uanset de politiske årsager for lånet af pandabjørnene Xing Er og Mao Sun, så kan den danske befolkning glæde sig over at dørene til pandaernes nye hjem bliver åbnet op og er tilgængelig fra torsdag d. 11, april.

Det er et par madglade pandaer, som indtil videre trives rigtig godt hos de danske dyrepassere, og som inden de to bjørnes ankomst har været i det kinesiske landskab, for at høste bambus. Det er nemlig en god tid på året til friske bambus.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen