Om Online avisen

Online Avisen, der ikke kan læses offline – er blevet et kæmpe hit. OnlineAvisen er et relativt nyt avismedie, men vi har allerede over 20.000 læsere om måneden. Vi startede tilbage i 2018 og vi ville ændre på en del og ville undgå at begrænse indhold for meget.

OnlineAvisen udgiver artikler, som går i nyhedsstoffet på mange områder. Vi fokuserer på historiefortællingen. Vi dækker bredt, men udgiver ikke mere end to til fem historier om måneden, så der er ikke mere end du har tid til at læse.

Og vi kalder os for et langsomt medie og kræver, at du fordyber dig i vores artikler.

Men den helt store forskel på OnlineAvisen og almindelige aviser som Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske? OnlineAvisen kan ikke læses offline. Og den er stadig et kæmpe hit både blandt unge og gamle avislæsere.

Her er svaret på opmærksomhedskrisen

Den digitale tidsalder er over os, men OnlineAvisen forsøger at være svar på den opmærksomhedskrise, som digitaliseringen afføder. Der er så mange nyheder vi kan læse online, for det er her vi er – på nettet – så det er der aviserne også vil være. De fleste aviser findes online og i papirform og samtidig er der en strøm af nyheder på Facebook, som vi skal tage stilling til.

Det har ført til en opmærksomhedskrise. Der er så meget information vi hele tiden kan fat i, men vi har umuligt tid til at læse det hele og tilegne os viden, om alt hvad der sker, for alt bliver dokumenteret. Så hvad gør vi? Det er ikke nok bare at læse overskrifter.

At OnlineAvisen med vores artikler har skabt et rum, hvor der sorteres og skæres fra, og er så populær en avis som det er, tyder på at svaret på opmærksomhedskrisen er fordybelse. Vi skal genlære, hvordan vi fordyber os.

Har papiraviserne en fremtid?

Fysiske papiraviser giver også et afgrænset indblik i dagens nyheder, hvor kun det vigtigste har plads. Det taler for papiraviserne, men alligevel viser statistikkerne igen og igen: Der sælges færre og færre papiraviser.

Alt imens lever OnlineAvisen i bedste velgående. Så skal man give et bud på, om papiraviserne har en fremtid, kan man kigge på deres succes. De er kun online, kan læses på mobil, tablet og pc, på farten eller i dyb koncentration derhjemme i stuen. Og så er der ikke mere stof end du kan nå at læse.

Her på OnlineAvisen.dk forklarer vi vores store succes med, at vi selvfølgelig skriver kvalitetsartikler. For at vi skal gide fordybe os i noget og ikke bare browse sanseløst på Facebook, skal der lægge et godt stykke arbejde bag.

OnlineAvisen arbejder også med mere end bare avismediet. Vi arbejder på at tage fat i den populære podcast-genre og indtale vores nyheder på podcast, så du også kan lytte. Vi vil lave såkaldte OnlineAvisen Live arrangementer, som faktisk prøver at være en fusion af en papiravis og et live teaterstykke. Også disse er tilgængelige på podcasts, hvis man ikke kan være der til arrangementerne.

OnlineAvisen vil gerne skabe et univers med journalistik, som giver mening, og indtil videre ser deres fremtid rigtig lys ud.

 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen