Miljøet er på dagsordnen

Mange danskere har et kontor på hjemmet. Det er smart i flere henseender. Fx hvis du har hjemmearbejdsdage, hvor du ikke møder op på arbejdspladsen, er det vigtigt at have et sted at sidde derhjemme.

Men også hvis du bare skal betale regninger og surfe på internettet, er en ordentlig arbejdsplads i hjemmet værd at vælge. Har du et kontor derhjemme, er det samtidig et af de steder, hvor du kan optimere og vælge mere miljøvenlige løsninger.

Det kræver ikke så meget, men kan i det lange løb gøre en stor forskel – både for miljøet og for din egen økonomi.

Sluk maskinerne, når du ikke bruger dem

Har du store maskiner på kontoret som fx en computer og en printer, vil det trække en del i strøm. Ikke kun når du bruger dem, men også når de står på standby.

Hvis du både vil skåne miljøet og dig selv for en stor elregning, bør du derfor altid slukke maskinerne, når du er færdige med at bruge dem. Det er mest optimalt at slukke på stikkontakten, da det vil holde strømniveauet på et absolut minimum.

Print mindre med online løsninger

De fleste har en printer stående på kontoret, som kan bruges til at printe fakturaer, kontrakter og andre dokumenter. Hvis man gerne vil arbejde bæredygtigt, bør man dog minimere mængden af printet papir.

Det kan eksempelvis gøres ved at vælge online løsninger, hvor man har mulighed for at gemme og dele vigtige dokumenter via en online forbindelse.

Det gør også, at du kan være i kontakt med din egentlige arbejdsplads og samarbejde med dine kolleger om fx et dokument, selvom du egentlig sidder derhjemme.

Vælg genbrug

Når man taler om bæredygtige løsninger, kan man ikke komme uden om fordelene ved genbrug. Igen er det en løsning, der både kommer miljøet og din økonomi til gode.

Når du indretter dit hjemmekontor, kan det fx gøres med et brugt skrivebord eller -stol. Samtidig kan du også slutte cirklen ved selv at genbruge de ting, som du ikke har brug for mere.

Hvis du fx har en gammel printer tilovers, kan du vælge at sende den til genbrug, så den kan glæde nogle andre. På den måde kan det at vælge genbruge medføre mange positive følger.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen