En backpacker rejse er en unik form for eventyr, der giver frihed og autentiske oplevelser. Med kun en rygsæk, et pas og et åbent sind udforsker unge som ældre rejsende verden, oftest på budget, opdager skjulte perler og møder lokale kulturer i øjenhøjde. En god backpacker rejse starter med grundige undersøgelser af destinationer for sikkerhed og klima, løs eller fast planlægning af rute, oplevelser, forventninger m.m. Derudover starter backpacker rejser med sund fornuft, blod på tanden og et fordomsfrit perspektiv. Respekt for sikkerhed, lokale skikke og miljøet skaber en meningsfuld og tryg backpacker rejse. 

Backpacker rejser: hvad skal du vide

En liste med do’s and dont’s er afgørende for en vellykket backpacker rejse. Du skal være åben for nye venskaber, undgå overpakning, og lære grundlæggende kulturelle forskelle. Det er vigtigt at du forventer det uventede og kan forene dig med tanken om spontanitet og fleksibilitet. Backpacker rejser kommer i forskellige afskygninger, fra soloeventyr til gruppeture, begge helt forskellige måder at backpacke på, men med én ting til fælles: Du skal ud og se verden, og gerne meget af den. Summasumarum kan du forvente en blanding af udfordringer og belønninger, og at være klar til at tilpasse dig for at nyde oplevelserne. 

Backpacking eventyr venter 

Backpacking er mere end bare rejser; det er et eventyr uden lige. Du kan opleve friheden, der kommer ved at bære dit “hjem” på ryggen og udforske ukendte steder. Fra pulserende byer til storslået natur – der er ingen grænser for de storslåede oplevelser. Der er mange oplagte destinationer for backpacking eventyr, blandt andet er Asien og Indonesien foretrukne kontinenter på grund af de lave leveomkostninger, den vilde natur og de fantastiske mad- og kulturoplevelser. Derudover er Europa også oplagt for mange, da det store tog- og busnetværk gør det nemt og bekvemt at komme rundt, mens kulturen og naturen er alsidig på tværs af landegrænserne. 

Start din backpack rejse

Du gør dig klog i at forberede dig på at starte din backpack rejse ved at vælge om du vil planlægge omhyggeligt, overlade nogle detaljer til tilfældighederne eller helt vil outsource planlægningen til et bureau, en grupperejse eller en højskole. Du skal dog vælge destinationer som passer til din rejsestil og budget. Derudover skal du pakke let og praktisk med programmet i mente og sikre dig en pålidelig rejseforsikring som gælder i de lande du vil rejse i og de aktiviteter du vil foretage dig. En backpack rejse begynder bogstaveligt talt med dit første skridt ud i verden, uanset hvor– tag afsted og skab din egen unikke historie.

Find backpacker rejser for unge 

For at finde de mest velegnede backpacker rejser for unge er det nødvendigt at høre ad blandt familie og venner – du er næppe den første eller eneste som har modet til at drage ud i verden med en rygsæk og blod på tanden. Derudover kan du undersøge online hvilke destinationer eller planlagte rejser som taler til dig: Vil du bevæge dig meget rundt eller fordybe dig i kulturen? Vil du rejse med andre, fremmede eller alene? Der findes et utal af muligheder for backpacker rejser for unge og tilbage er kun at nyde oplevelserne som står i kø og som du vil huske resten af livet.