Julen er forbundet med et hav af traditioner, og hvert eneste år gentager vi de samme mønstre igen og igen. Det er da også derfor, at de fleste glæder sig sådan til julen; man ved, hvad man kan forvente, og hvad julen indebærer. I denne artikel kan du læse om nogle af de mange traditioner, vi på tværs af landet er fælles om. Det er nemlig interessant at tænke sig, at vi deler så mange traditioner omkring den samme ting, hvor vi ellers til hverdag kan være lige så forskellige, som vi er mennesker i landet.

Vi ser julefilm

I gamle dage var vi for alvor fælles om at se julefilm, for der så vi de samme – dem som blev vist i fjernsynet. I dag er der muligheden for at streame, og der er sidenhen kommet et hav af nye julefilm til. Der er selvfølgelig klassikerne, men i dag ser vi mange forskellige julefilm. Vi har dog stadig det til fælles, at vi netop ser julefilm i december – uanset hvilke det er. Du kan klikke ind på https://jule-film.dk for at læse meget mere om de største klassikere.

Vi følger med i julekalender

Der er faktisk en ting, vi alligevel samles om, når det handler om fjernsynet, og det er årets julekalender. Klik ind på jule-kalender.dk for at læse om nogle af de mest populære og kendte julekalendre gennem tiderne. Det er spændingen ved at følge en historie, der får lov til at folde sig ud for hver eneste dag, der er super spændende. Når der frigives et enkelt afsnit hver aften, så er vi nødt til at samles over landet, så vi kan snakke om gårsdagens afsnit dagen efter, når vi mødes med venner, bekendte og familien.

Vi spiser julemad, danser om træet og pakker gaver op

Og så er der de ting, der sker på selve juleaftensdag. Her mødes vi for først at spise lækker julemad. Det er også noget særligt mad, som vi går og glæder os til hele året, for mange får kun denne mad denne ene gang om året. Derefter danser vi om juletræet, hvorefter vi sætter os for at give hinanden gaver, vi skal pakke op. Dette er også meget typisk hos de fleste familier, og det er så faste traditioner, og det er noget, alle vil fortsætte med år efter år. For overordnet set er det nemlig det, at vi mødes og hygger os sammen, der er det vigtigste.