Er IT din livsstil?

Vi lever i en hektisk tid hvor social medier og kravet om at være kronisk online hersker.

Det gælder både i forhold til vennerne, i form af konstante opdatering på diverse sociale medie platforme, og igennem arbejdet hvor der i større og større grad forventes at man tjekker sin mail når man har fri og dermed konstant står til rådighed.

Den teknologiske udvikling som tidligere var forbundet med frihed, har gjort os til slaver af tilgængelighed. Det kan være farligt for både krop og sjæl at være kronisk på, for det gør at vores livsstil bliver defineret igennem et filter, en kameralinse og en statusopdatering.

Sørg for at skabe plads til din dagligdag uden IT

Et godt eksempel på hvorfor det er vigtigt at skabe plads til afslapning i løbet af dagen er frokostpausen. Mange travle ansatte siger ofte at de ikke har tid til at spise frokost og så knokler de igennem i 8 timer.

Hvorom de arbejder 8 timer brutto så er deres netto arbejdseffektivitet faktisk mindre end hvis de havde taget frokostpause. For afbrækket fra tempoet og pligterne gør at de kommer tilbage med fornyet styrke og overskud.

Det skal dog nævnes at dette kun gælder ikke fysiske job. Det er ikke kun på dit arbejde det er vigtigt at skabe plads til afslapning og fordybelse. Det samme gør sig gældende i dit private liv.

Er du ikke til konventionel wellness med spa og kurophold, kan du også vælge alternative former for wellness. Eksempelvis tage på sheltertur uden telefon for at koble af, eller prøve at tage mindfulness op.

Intet er forkert så længe det bliver gjort ud fra forudsætningen om at du skal koble af.

Giv plads til motion i din livsstil

Ligesom at frokostpausen har en positiv indflydelse på netto-effektiviteten, er det vigtigt at lejlighedsvis få pulsen op i det røde for at frigive endorfiner, som står for kroppens eufori-følelse.

Disse endorfiner giver en naturlig høj, som efterfølgende giver en god afslappet følelse men mindst ligeså vigtigt så kan disse endorfiner være med til at nedbringe stress-niveauet.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen