Din kost er vigtig for din sundhed

En god og sund kost er nok det aller vigtigste, når det kommer til en sund livsstil. Derfor skal du være meget opmærksom på, hvad du kommer i munden, hvis du gerne vil leve et sundt og langt liv.

For det første skal du spise protein af høj kvalitet, men du skal også have sunde fedtsyrer fra f.eks. fede fisk, avocado og jomfru olivenolie.

Du skal ligeledes have nok fibre, hvilket du først og fremmest får fra groft brød, frugt og grønt. Undgå derimod de hurtige og næringsløse kulhydrater, som f.eks. hvide ris og pasta, sukker og slik.

Motion er også vigtigt

Udover en sund og varieret kost, så er det også vigtigt at dyrke nok motion. Det hjælper nemlig mod en lang række livsstilssygdomme.

Motion er med til at holde overvægt væk fra din krop, ligesom det er med til at styrke dine knogler og dit hjerte. Motion er sundt for adskillige processer i kroppen, så det er bare med at røre sig godt.

Og det er bestemt ikke nødvendigt med den helt store elite idræt, du kan nøjes med langt mindre, når du tænker på din sundhed. En halv times hård motion hver dag er rigeligt, hvis du vil sikre dig de sunde effekter af motion.

Og det gør selvfølgelig ikke det store, hvis du ikke kommer ud og motionere hver dag. Det er det samlede billede, som tæller i det lange løb. Det samme gør sig gældende ved din mad, bare du spiser sundt de fleste gange, så er det okay med lidt usundt en gang i mellem.

Man skal også passe på med at være for hård mod sig selv, så har ens kostplan og motion med at blive en sur pligt, og så stopper man de gode vaner før eller siden.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen