Når man arbejder på kontor, bruger man timevis i en kontorstol hverdag. Derfor er det super vigtigt, at denne stol er god for dig. Stolens komfort kan nemlig påvirke både din krop og dit sind, så det gælder om at vælge den helt rette stol. Sidder du godt i din kontorstol?

Hvad betyder ergonomi?

Ergonomi handler om det, der har betydning for, hvorvidt kroppen bliver unødigt belastet eller skadet under forskellige forhold, for eksempel under arbejde. Dårlig ergonomi kan have seriøse konsekvenser. Det gælder ikke kun dit arbejdsliv, men din generelle livskvalitet. En ergonomisk kontorstol er en stol, som passer til din krop, så du ikke lider last under arbejdet. Hvis du mangler en god til dit kontor, skal du tage et kig hos Inventarland; der kan du finde det, du har brug for.

Effekten på kroppen

Hvordan påvirker din stol din krop? Du skal helst kunne sidde ret op med benene mod gulvet i en 90 graders vinkel. Stolen skal støtte denne position, så du ikke skal bruge energi på at koncentrere dig om at sidde sådan. Hvis du sidder dårligt i din stol, kan du komme til at opleve problemer såsom muskelsmerter. Det er typisk i nakke, skuldre, ryg og lænd, at disse smerter bliver oplevet, men man kan også risikere ømme led. Smerterne er ligeglad med, hvornår du har fri, så de kan komme til at påvirke dig døgnet rundt. De kan ende med at give dig søvnproblemer, og det vil forstærke smerterne som i en ond cirkel. Derfor er det vigtigt med en ergonomisk kontorstol.

Effekten på sindet

Kroppen er ikke det eneste, der bliver påvirket af stolen. Stolen kan nemlig også påvirke dit sind og din trivsel, både på arbejdspladsen og generelt. Hvis du oplever smerter i kroppen, når du sidder i din stol på kontoret, vil din hjerne begynde at forbinde de smerter til din arbejdsplads. Du vil begynde at frygte arbejdsdagen, fordi du ubevidst vil forbinde den med smerter. Det hele vil blive forværret, hvis dine smerter også giver dig søvnproblemer, men det er noget, du kan undgå med den rette stol.

Effekten på arbejdslysten

Med en dårlig kontorstol bliver det naturligt, at din arbejdslyst falder. Det er naturligt for hjernen at ville beskytte kroppen og undgå smerter, og den vil derfor sende signaler til dig om at holde dig væk fra din arbejdsplads. Det er noget, der sker ubevidst, men det kan påvirke dig rigtig meget. Din produktivitet falder, din arbejdslyst falder, og det er alt sammen på grund af en dårlig stol. Hvis du i stedet for bruger lidt ekstra energi på at finde en ergonomisk stol, kan du bevare din livskvalitet og arbejdslyst.

Pas på dig selv

Tænk over, hvor meget du bruger din kontorstol. Der går typisk mange timer i den stol, og som med alt andet, man bruger meget, er man derfor nødt til at prioritere dens kvalitet. Vælg en stol, der passer til din krop, og som støtter en sund positur. Undgå de mange problemer, der kan være forbundet med dårlig ergonomi.