Den mentale sundhed og dens påvirkning

I dagens Danmark er der meget fokus på den sundhed, der handler om krop, træning og mad. Man kan ikke adskille disse fra den mentale sundhed, for de påvirker hele tiden hinanden.

Alligevel bliver den mentale sundhed tit overset, når man taler om sunde vaner, helbred og sund livstil.

Mental sundhed og ydre faktorer

Den mentale sundhed handler om, hvordan man har det med sig selv og sine omgivelser. Ens mentale tilstand kan være påvirket af ydre faktorer, men ofte er det svært at finde ud af, hvorfor man helt præcis har det på én måde eller en anden.

Ofte er det mere et spørgmål om, at man skal acceptere sin mentale tilstand, end at man skal prøve hele tiden at være glad og overskuds-agtig.

Der er ofte flere årsager, men mange oplever et stort skel mellem, hvordan de synes, de burde have det, og hvordan de egentlig har det.

Dette skel kan føre til øget stress og depression, selv om der som sagt ikke er nogle ydre faktorer, der er på tværs i livet. Men også derfor kan det være svært eller næsten pinligt at tale om sin mentale sundhed, hvis man ikke fra ydersiden har nogle problemer.

Om pauser i hverdagen

Andre faktorer som kost og træning kan spille meget ind på ens mentale sundhed. Ikke kun i form af endorfiner og energi til hjernen, men især i forhold til ens mentale tilstand, når man for eksempel laver en ekstra fin og lækker aftensmad til sig selv eller løber en tur.

Pauser i hverdagen som disse giver øget mental sundhed, som kan give en fokus i andre arbejdsprojekter, som man måtte have i løbet af dagen.

Ens mentale tilstand skal ikke ses i modsætning til kroppens sundhed og tilstand. Vil man være sund og have en sund krop, så er det mindst lige så vigtig at abejde på ens mentale sundhed som ens kropslige.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen