Den digitale verden fylder allerede meget, men den ser altså ud til at blive større og større – og udviklingen går stærkt. Alt bliver lige pludselig mere tilgængeligt. Det har selvfølgelig mange fordele. Men med de mange nye muligheder medfølger også nogle risici. Læs mere om det her.

Fordel: Flere arbejdsmuligheder

Den digitale verden bringer mange fordele med til erhvervslivet. Dels er der mange arbejdsopgaver, som foregår over nettet. Dette åbner både op for nye jobtitler – men giver også nogle mennesker mulighed for at arbejde fra forskellige lokationer og ikke nødvendigvis være bundet til et bestemt kontor.

Derudover giver den digitale verden også mulighed for online markedsføring. Det vil sige, at virksomheder nu kan reklameres på internettet og derfor nå ud til mange flere mennesker.

Internettet giver også mulighed for at opsøge information og følge med i nyheder i erhvervslivet. Følg med i erhvervsnyheder lige her.

Ulempe: Risiko for cyberkriminalitet

Den digitale verden har dog også nogle ulemper. Dette er blandt andet den forholdsvis nye betegnelse cyberkriminalitet. Cyberkriminalitet er kriminalitet, som foregår på nettet, og er oftest økonomisk motiveret. Det indebærer for eksempel hackerangreb. Cyberkriminalitet kan både gå ud over privatpersoner og virksomheder, og det ses desværre oftere og oftere. Selvom cyberkriminalitet umiddelbart lyder en smule mere harmløst end kriminalitet i gadebilledet, så kan det have fatale konsekvenser.

Der er dog et par ting, du kan gøre for at mindske risikoen for cyberkriminalitet mod dig selv eller din virksomhed. Det første skridt er at sætte dig ind i cyberkriminalitet, og forstå hvilke muligheder der er for hackere. Bliv meget klogere på cyberkriminalitet her på linket. Du lærer også, hvordan du tager de næste forebyggende skridt, så du både som privat person og virksomhed er sikret bedst muligt.