Danish Crown har indgået stor aftale på det kinesiske marked

Kina er det største land i verden, hvis man måler på befolkning. Derfor er det kinesiske marked et, der har kæmpe potentiale og værdi for virksomheder af enhver art.

Kina har i mange år været et fattigt udviklingsland, der var lukket af kommunismen og derfor ikke have megen kontakt til omverdenen. Det har ændret sig over de seneste år, ligesom levestandarden for de fleste kinesere har ændret og forbedret sig markant.

Flere og flere kinesere får råd til, hvad der tidligere var anset som en luksus – nemlig rejser, mærkevarer og kød. Sidstnævnte er noget, som det danske firma Danish Crown kommer til at nyde godt af.

De har nemlig lige indgået en aftale i milliardklassen med store spillere på det kinesiske marked.

Danmark er kendt for vores grise

I Danmark er der flere grise end mennesker – faktisk produceres der i vores lille land over 30 mio. grise hvert år. Det giver sig selv, at vi ikke kan stå for fortæringen af alt kødet på egen hånd.

Derfor bliver en stor del af vores svinekød eksporteret til andre lande. Eksempelvis er dansk bacon i England kendt som det af den fineste kvalitet.

Men snart vil også kineserne kunne nyde godt af det danske svinekød. Danish Crown har nemlig indgået en aftale med Win-Xhain og Alibaba-Group, der går ud på, at det kinesiske marked vil aftage 250 ton svinekød hver uge fra Danish Crown i intet mindre end 5 år.

Set over de 5 år er det en aftale, der for Danish Crown har en værdi på mindst 2,3 milliarder kroner. Derfor er det noget, der virkelig gør en forskel for det danske landbrug og marked generelt.

Det kinesiske marked er i stor udvikling

Kina er et land og en økonomi, der udvikler sig med raketfart lige nu. Og det står Danish Crown klar til at benytte sig af.

Allerede tidligere i år begyndte de opførslen af en fabrik i Kina nær Shanghai, der skal forarbejde og pakke svinekødet til de kinesiske forbrugere.

En del af udviklingen er nemlig, at kineserne i højere grad køber pakket svinekød i supermarkederne frem for at gå til slagteren eller på kødmarked.

Derudover er flere kinesere begyndt at spise ude, hvorfor også restauranterne i høj grad efterspørger mere svinekød. Derfor er det en både stor og vigtig aftale, som Danish Crown har landet i Kina.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen