Har du en lille pige, der har brug for lidt kærlig opmærksomhed? Har du svært ved at jonglere med arbejde og forældreopgaver? Hvis ja, så overvej at ansætte en au pair! Au pair-piger kan sørge for børnepasning samt lettere husholdningsarbejde og madlavning. Men hvordan finder du den perfekte au pair til din familie? Her er et par spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du begynder din søgning:

Hvor meget er du villig til at betale? Au pairs kan være dyre, så før du kaster dig ud i det, er det vigtigt at vide, hvordan dit budget ser ud. Vær sikker på, at de penge, du bruger på en au pair, ikke kommer til at koste noget andet. Har du råd til hendes/hans ugentlige honorar, og har de nogen ekstra omkostninger som f.eks. transport eller mad? Hvis ikke, hvad skal du så betale for din au pair?

Hvad har I brug for af en au pair? Selv om det kan virke som en selvfølge, glemmer mange familier at overveje familiens behov, når de leder efter en au pair. I ønsker måske en person, der kan hjælpe med husarbejde og madlavning, eller du har måske brug for en barnepige til at tage sig af dit barn på fuld tid. Sørg for, at au pairens kompetencer passer til det, du søger.

Er de til rådighed, når jeg har brug for dem? Mange familier har kun brug for en au pair i skoleferierne, mens andre har brug for en person til pasning før og efter skoletid. Hvis du arbejder mange timer, har du måske brug for en barnepige til at passe dine børn om dagen eller om natten. Nogle au pairs arbejder på deltid og andre på fuldtid, så sørg for, at deres tilgængelighed passer til din.

Er de erfarne? Det er vigtigt at vide, hvor længe en au pair har passet børn, før I ansætter dem. En uerfaren au pair er ikke det bedste valg for din familie. Hvis I derimod leder efter en au pair til at hjælpe med husarbejde og madlavning, er erfaring ikke så vigtig. På Aufini.dk kan du læse alt om forskellige au pair, inden du træffer et muligt valg.