Få styr på din IT

Sæt dig ind i din computer og bliv mester

Din computer er en gave, hvis du lærer at bruge den ordentligt. Du kender sikkert til de helt basale ting, den kan. Sende mails, gå på Facebook og skrive i et word-dokument.

Men din computer kan så mange andre ting, som kan hjælpe dig i din hverdag. Og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i, hvad den kan, hvordan den fungerer og hvorfor den gør som den gør. På den måde kan du både hjælpe dig selv og din omgangskreds på længere sigt.

Få styr på den basale teknik

Når du køber en ny computer, følger der en brugsanvisning med af en grund. Derfor er det vigtigt, at du giver dig tid til at læse den. For der kan gemme sig nogle guldkorn i forhold til programmerne, der er installeret på forhånd på den og den teknik, der ligger bag i både software og hardware.

For der er en grund til, at der findes så mange forskellige computere med så mange forskellige mærker. De kan alle sammen noget forskelligt. Læs mere om IT & elektronik her.

Udover det bør du også sætte dig i programmerne. Selvom du måske tror, du kender dit mailprogram, så sæt dig ind i, hvordan du installerer mailen fra start af, så den virker optimalt.

Det sammen gælder for din internetservice og endda dine Office-programmer. Jo bedre en forståelse du har for de enkelte programmer, desto bedre kan du også bruge dem, når du skal det. Og reparere dem, når det er nødvendigt.

Giv din viden videre

Det ekstragode ved at du så har lært en hel masse om, hvordan computeren er bygget op, og hvad den kan, betyder også, at du for eftertiden kan hjælpe dine medmennesker med at fikse deres computere eller give dem en lektion i, hvordan de får sat deres mailprogram ordentligt op. På den måde bliver du ved bare en lille smule kunden og viden god at ringe til, når man har brug for hjælp. Og det betyder, at folk i din omgangskreds bliver generelt bedre, og at du hele tiden lærer nye og sjove ting, som du kan give videre til andre. Og bliver bedre til at forklare det selvfølgelig også.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen